ASIAKKAIDEN KERTOMAA

Kokemuksia de-armouring – hoidoista ja shamanistisesta hoidosta.

***
”Olin Zaidan ylävartalo-de-armouring -hoidossa, johon yhdisteltiin rummun soittoa. Jokainen yksityiskohta hoidossa oli tarkoin huolehdittu. Lepopaikka oli siisti ja kaunis ja Zaida huolehti tarkasti, että onko asentoni hyvä ja minulla riittävän lämmin.
Käsittely oli varmaotteista ja Zaidan kädet olivat yllättävän vahvat ja vakaat kehollani. Tämä käsittely oli sitä, mitä olen lukuisia kertoja klassisen hieronnan jälkeen jäänyt kaipaamaan. Makeimpien paikkojen löytämistä ja niiden hidasta, syvää hoitamista ja täydellistä läsnäoloa minulle. Yläselältä kaulaan asti löytyi uskomattomia tuntemuksia herättäviä paikkoja. Kuin todellakin panssariani olisi ohennettu, avattu niin että valo pääsee sisään.

Selkäpuolen käsiteltyään Zaida soitti rumpua ylläni. Sen tuntu täytyy vain itse kokea. Miten suloisesti voi rumpukalvon suhina liikkua ihoni alla. Kuinka luustossani asti jytkyy, kun rumpu soi kovemmin. Nukuin ja näin unia sattumanvaraisista vanhoista asioista.

Sitten hoidettiin ylävartaloni etupuolta. Kylläpä sydänpanssarissani olisi ollut aukityöstettävää moneksi kerraksi! Pallean painamisharjoitus taisi olla suosikkini. Loppusuoralla Zaida kertoi, että meillä on vielä hetki aikaa, mitä kehosi vielä tarvitsisi. Se oli upea, yksilöivä, avoin kysymys. Pyysin huomiota kasvoilleni.

Hoidon lopuksi pursusin energiaa ja olin koko kehossani luonnollisesti. Join kannullisen vettä ja pulputin innoissani kokemastani. Zaidan tasaisessa, tasatahtisessa läsnäolossa minulla oli tilaa ilmaista tunteitani ja oloani hämmentävän paljon. Kaikki minussa oli hyvin tervetullutta siihen tilaan ja hetkeen, siltä tuntui. Sain enemmän vastinetta rahalle kuin juuri mistään kehohoidosta aiemmin.
Palaan Zaidan hoitoihin varmasti lukuisia kertoja.
Zaidan hoitava läsnäolo ja huolellinen työote on harvinaisuus. On arvokasta, että hänenkaltaisensa hoitaja on meillä täällä Tampereella saatavilla.”

-Laura, 31v.

***

”Olin tehnyt hoitoviikolla pitkän pyörälenkin 15h/320km. Yleensä olen noiden extreme matkojen jälkeen käynyt palauttavassa urheiluhieronnassa. Nyt sovin Zaidan kanssa de-armouring -hoidon parin päivän päähän suorituksesta. Olin nukkunut pahimman reissuväsymyksen jo pois. Keho oli ravittu ja mieli levollinen hoitoon mennessä.

Hoito eteni piriformikseen. Tämä toimi todella hyvin palauttavana käsittelynä pitkälle pyörälenkille. Tuntui kuin koko ”takaketju” olisi saanut täydellisen rentoutuksen. Harvoin olen hoitopöydältä noustuani ollut noin täydellisen rentoutunut.

Kokemuksen perusteella voin suositella kestävyysurheilijoita kokeilemaan ”täsmä de-armouring -hoitoa” palautumiskeinona.”

-Pauli

***

”De-armouring ei ollut aiemmin tuttu hoitomuoto ja koin heti alkuun jonkin verran jännitystä, että mitä se laittaa liikkumaan, etenkin henkisesti, kun olen hyvin herkkä eikä kehoani ole hoidettu minkäänlaisella kosketuksella vuosiin.

Hoidon tunnelma oli joka kerta hyvin lämminhenkinen ja tila oli mukavan rauhallinen. Oli ihanaa että hoitoaika oli kiireetön ja pysähdyit äärelleni läsnäolevasti ja kuunnellen. Koin itse, että kehossani on paljon jumeja, jotka johtuvat henkisestä stressistä ja alkukeskustelut oli hyviä hetkiä pohtia sitä millaisessa tunnelmassa hoitoon lähdetään ja onko mielen päällä raskaita asioita sillä hetkellä. Oli luottavainen olo keskustella ja vaikken välttämättä saanut paljon itsestäni sanojen muodossa ulos, oli todella tärkeää että oli mahdollisuus tulla kuulluksi. Joskus olin aika herkistynyt hoidon jälkeen ja silloin oli myös tärkeää saada purkaa olotilaa.
___
”…tuntui siltä, että erityisesti suun alueen hoito auttoi valtavasti siinä kuinka saan konkreettisesti puhuttua tarpeitani ulos. Tämä on varmasti suurin muutos, jonka olen huomannut. Olen kokenut viimeisen vuoden aikana paljon painetta ja kipua kurkun ja rintakehän alueella, jos olen joutunut painamaan hiljaiseksi omat tarpeeni tai rajani ja niiden kanssa esille tulemisen. Koen että pikkuhiljaa hoidon jälkeen onnistuin rehellisemmin ja suoremmin alkaa puhumaan tunteitani ulos ja varsinkin huomaamaan tarkemmin mitä kehoni milläkin tuntemuksella yrittää viestittää.”
___

”Myös lantion alueen intensiivihoito laittoi paljon energiaa liikenteeseen ja mielestäni purki pitkään pakkautuneena ollutta stressiä. — Näen ja koen omien rajojeni ylittämisen – tein sen itse tai joku muu – paljon voimakkaammin ja selkeämmin ja epäreiluuden kokemusta on paljon vaikeampi nielaista ja unohtaa. Prosessi on käynnissä.

Hoidot ovat tietysti avanneet paikkoja myös fyysisesti ja erityisesti pakaroiden ja lantion hieronta on rentouttanut todella paljon kireyksiä. Lantion alueen intensiivisen hoitamisen jälkeen myös kohdun krampit kuukautisten alkaessa ovat hävinneet täysin, ero on ollut todella selkeä!”

-Nainen, 31v. (4 kerran hoitoprosessi)